Wix review 2020 en een handleiding voor beginners

Wix review 2020 en een handleiding voor beginners

Als het aankomt op het bouwen van websites zijn er ontzettend veel verschillende websites om voor te kiezen. De verscheidenheid aan mogelijkheden maakt het niet bepaald eenvoudig om een goede keuze te maken. Een van de aanbieders waar je niet de fout mee in kunt gaan is Wix. In dit artikel laten wij je onze Wix review zien. Ook hebben we een handige handleiding waarin we onder andere laten zien hoe je moet inloggen met Wix en welke stappen je moet doornemen om je eigen website op te zetten. Door dit artikel goed door te nemen zal je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Wat is Wix eigenlijk?

Voordat we ingaan op de vraag hoe je moet inloggen met Wix en wat de voordelen zijn van deze aanbieder is het handig om eerst even stil te staan bij de aanbieder zelf. Wat is Wix eigenlijk vraag je je af? Wix is een Cloud based dienst waarmee je jouw eigen website of online winkel kunt ontwerpen en bouwen zonder dat je hoeft te weten hoe je moet programmeren. Je hoeft je geen zorgen te maken over het kopen van webhosting of het installeren van software waar dan ook. Het idee is dat vrijwel alles wat je nodig hebt om je site te bouwen en uit te voeren online gebeurt. Jij bouwt en beheert jouw site gewoon in een webbrowser, via de Wix-website. Sinds de oprichting in 2006 is Wix gestaag gegroeid met op het moment 3,8 miljoen websites die van Wix gebruik maken volgens Builtwith.com.

U bouwt en beheert uw site gewoon in een webbrowser, via de Wix-website.
Volgens Builtwith.com zijn er momenteel ongeveer 3,8 miljoen live-websites die Wix gebruiken.

Voor wie is Wix bedoeld?

Laten we vervolgens eens ingaan op de vraag voor wie Wix eigenlijk bedoeld is. De visueel indrukwekkende lay-outs zijn ontworpen voor kleine bedrijven, restaurants, online winkels en kunstenaars zoals muzikanten en fotografen. Ze zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en kunnen worden voorzien met een van de vele apps die beschikbaar zijn op de Wix App Market. In zekere zin kun je Wix vergelijken met een geprefabriceerde woning: de basisstructuur bestaat al en kan niet worden veranderd. Je kunt echter wel de nodige aanpassingen maken. Zo kan je de muren schilderen (kies een thema) en het meubilair dat je mooi vindt toevoegen (fotogalerijen en andere apps). Indien je jouw site op een toegankelijke manier van een eigen uitstraling wilt voorzien dan is dit een prima optie om voor te gaan.

De voordelen en nadelen op een rijtje

Uiteraard is een Wix review niet compleet als we niet in zouden gaan op de voordelen en nadelen die dit platform te bieden heeft. We kunnen alvast verklappen dat Wix meer voordelen heeft dan nadelen, dit is dus een erg goed teken. Om het wat makkelijk er te maken hebben we de belangrijkste voordelen en nadelen hieronder even voor je op een rijtje gezet:

  • Voordelen

Het belangrijkste voordeel van Wix is dat zij ontzettend veel mooie templates hebben om uit te kiezen. Op dit moment zijn er ruim 510 prachtige templates om uit te kiezen. Het hierdoor mogelijk om jouw site echt te voorzien van een persoonlijke uitstraling. Andere website bouwers hebben echt veel minder beschikbare templates. Een ander groot voordeel is het feit dat Wix is aan te merken als een zeer gebruiksvriendelijke website. Dit komt voornamelijk door het feit dat je het bestuurd aan de hand va neen drag en drop editor. Je hoeft alleen maar te slepen waar je wat wilt hebben en welke functies er op de site terug moeten komen. Aan de vele Wix reviews van voorgaande klanten te zien werkt dit systeem erg goed. Dit maakt het zeker een goede optie m te overwegen.

Het laatste voordeel is het feit dat Wix is uitgerust met talloze soorten functies. Uiteraard beschikt Wix over de standaardfuncties die nodig zijn om jouw website op te zetten. Echter biedt deze aanbieder nog veel meer. Je kunt namelijk verschillende tools instaleren met behulp van de toegankelijke App market. Dit maakt het mogelijk om jouw site echt naar het volgende niveau te tillen. Aangezien deze functies bij lang niet alle andere aanbieders te vinden zijn is dit echt een vlak waar Wix op weet uit te blinken.

  • Nadelen

Aangezien we een objectief beeld willen geven in onze Wix review is het noodzakelijk om ook even in te gaan op de nadelen die verbonden zijn met dit platform. Het belangrijkste nadeel is het feit dat de site over technische beperkingen beschikt voor gevorderden. Indien je geen beginner bent en je echt op zoek bent naar een website met de ondersteuning van codetaal dan is het verstandig om even verder te zoeken. De CSS codes worden namelijk niet ondersteund met deze aanbieder. De vraag of dit van belang is zal volledig afhangen van de vraag hoeveel controle je zelf wilt hebben over jouw website.

Het andere nadeel van Wix is het feit dat het relatief duur is in verhouding tot enkele andere aanbieders. Dit maakt het niet de beste optie voor de mensen die een website willen maken die niet is bedoeld voor het genereren van meer omzet. Deze prijs is het overigens wel meer dan waard. Zoals we al hebben laten zien zitten er namelijk veel functies op deze handige website. Dit maakt het echt super eenvoudig om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van je eigen website.

De prijzen van Wix – wat kost Wix?

Over de prijs gesproken, het is handig om even in te gaan op de prijzen die je kunt verwachten voor jouw website. Er zijn bij Wix verschillende pakketten te vinden die je kunt kiezen voor jouw site. het is op de eerste plaats mogelijk om te kiezen voor het basis pakket. Dit pakket kost ongeveer 4 euro per maand. Voor dit pakket krijg je helaas geen eigen domeinnaam. Ook worden er advertenties op de site weergegeven. Mocht je wat meer controle willen hebben dan kan je kiezen voor het combo pakket. Dit is met name bedoeld voor de mensen die een persoonlijke website voor eigen gebruik op willen zetten. Hier krijg je een domeinnaam die je voor een jaar lang kunt gebruiken.

Indien je het niet erg vindt om wat meer te besteden of als je een eigen bedrijf hebt dan kan het handig zijn om te kiezen voor een van de andere pakketten. De zelfstandige ondernemers kiezen over het algemeen voor het Unlimited pakket. Hier krijg je een eigen domeinnaam en ruim 10 GB aan opslag. Ook ben je hiermee voorzien van een onbeperkte bandbreedte. Mocht je echt het grootste aantal mogelijkheden willen hebben dan zal je vaak uitkomen bij het eCommerce pakket. Dit is met 16 euro per maand het duurste pakket wat je kunt vinden. Dit is het pakket wat echt bedoeld is voor alle mensen die een uitgebreide website willen hebben waar ze geld mee verdienen. Bij dit pakket krijg je ook een waardebon voor het gebruik van Adwords.

Is er ook een gratis Wix pakket?

Wix biedt een gratis plan aan waarmee je een eenvoudige site kunt maken. Dit is een goede manier om het platform uit te proberen, maar het is natuurlijk niet zo goed als de betaalde opties. Als je een website nodig hebt voor een 50e verjaardag, een bruiloft of een ander evenement is het gratis plan prima, maar door het gebrek aan functies is het niet echt een optie voor professionele gebruikers. Aan de andere klant stelt het Wix gratis plan je wel in staat om alle Wix sjablonen te gebruiken. Daarnaast biedt het gratis hosting. Je kunt gebruik maken van afbeeldingen, clip-art en pictogrammen van Wix en je kunt apps toevoegen van de Wix app-markt (die zowel betaalde als gratis apps biedt). Je krijgt ook 500MB bandbreedte van de opslag, en 1GB bandbreedte. Dit moet genoeg zijn voor een nieuwe website. En je kunt het gratis plan gebruiken zonder credit card gegevens te verstrekken.

Is Wix mobiel-vriendelijk?

Steeds meer gebruikers gaan over op mobiele websites, in sommige gevallen uitsluitend. Dit betekent dat mobiele-vriendelijkheid essentieel is voor je website. Wix beweert dat je website “er geweldig uitziet op elk scherm met een mobiel-vriendelijke versie van je website”. Wix maakt echter gebruik van iets wat absolute positionering wordt genoemd. Dit betekent dat web elementen per pixel worden gepositioneerd in plaats van ten opzichte van het scherm van de gebruiker. Absolute positionering geeft je meer flexibiliteit in de positionering van elementen (tekst, afbeeldingen, formulieren, enz.) – maar betekent dat je website zich niet zo goed aanpast aan verschillende schermafmetingen. Concurrenten zoals Squarespace en Shopify gebruiken responsive design. Dit betekent dat pagina-elementen worden gepositioneerd ten opzichte van het scherm van het weergave-apparaat. Je siteontwerp zal zich automatisch aanpassen zodat het mooi wordt weergegeven op elk apparaat waarop het wordt bekeken. Hoewel Wix het op zich goed doet op mobiele apparaten is het niet de beste ondersteuning.

Inloggen met Wix – hoe begin je met je eigen website?

Goed, door de bovenstaande Wix review weet je beter wat je kunt verwachten van het gebruik van Wix voor jouw bedrijf of organisatie. Mocht je zelf aan de slag willen gaan met het bouwen van een eigen website dan is het noodzakelijk om even verder te lezen. We hebben het namelijk wat makkelijker gemaakt om de belangrijkste stappen voor het inloggen op Wix.com en het aanmaken van een website voor je op een rijtje te zetten. Dit geeft je de informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan:

  1. Maak een account aan – wil je beginnen met Wix dan is het noodzakelijk om een account aan te maken. Door middel van een account is het mogelijk om op inloggen bij Wix te klikken. Voor het aanmaken van een account heb je nagenoeg geen gegevens nodig. Je hoeft allen maar je gebruikersnaam en een email op te geven. Het is belangrijk om altijd een e-mail te kiezen die je veel gebruikt. Op die manier blijf je op de hoogte van bepaalde updates over je account. Inloggen met Wix is ook mogelijk door middel van Facebook of Google.

  2. Kies het pakket – vervolgens is het tijd om een van de pakketten te kiezen die je wilt hebben voor jouw website. De keuze voor het pakket is afhankelijk van de vraag welke functionaliteiten je graag wilt hebben voor jouw site. Het maakt overigens niet zo heel veel uit welke je kiest, je kunt later altijd nog upgraden als je dit liever hebt. Op de site zijn verschillende betaalmethoden om te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld met je Nederlandse bankrekening betalen. Indien je alles hebt gekozen kun je klikken op de knop ‘nu kopen’. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de verkooppagina.

  3. Stel je website samen – de laatste stap is het samenstellen van je eigen website. De interface van Wix is aan te merken als erg toegankelijk. Dit brengt met zich mee dat iedereen aan de slag kan met het maken van een eigen website voor zijn bedrijf of organisatie. De stappen wijzen over het algemeen voor zich. Mocht het nu voorkomen dat je ergens niet helemaal uit kunt komen dan is het altijd mogelijk om even contact op te nemen met de support van Wix. Zij zijn altijd in staat om jou te helpen.

3.5

TOTALE SCORE

Wix.com

Als het goed is heb je door middel van deze Wix review een beter inzicht gekregen in de kwaliteit die dit platform te bieden heeft. Door de toegankelijke werkwijze en de vele functionaliteiten is het een uitstekende website om te gebruiken voor het opzetten van je eigen site. Het is niet voor niets zo dat veel mensen de overstap maken van WordPress naar Wix. Door middel van de praktische handleiding uit dit artikel weet je in ieder geval welke stappen je moet doornemen om zelf aan de slag te gaan!

VOORDELEN

NADELEN

Onze Beoordeling
3.5/5
Logo Wix.com

Wix.com

€12,50/maand

Meest populair

Geef een reactie