De infographic

Het woord zegt het eigenlijk al, informatie & beeld. Infographics zijn een nieuwe manier van informatie presenteren. Vroeger gebruikte we complexe EXCEL diagrammen en lijstjes om informatie over te brengen. Vandaag de dag wordt er steeds meer gebruik gemaakt van infografics, waarbij de data het zelfde is maar het verschil vooral in het grafische gedeelte zit. Een goed gemaakte infographic breng complexe informatie en data over in een makkelijk te verteren visueel prikkelend ontwerp, zodat meer mensen in deze 30-seconde samenleving de informatie zullen begrijpen.

Het maken van goede infographics is een kunst.

Correct gedaan, brengen ze complexe ideeën en informatie over in een eenvoudig te begrijpen formaat.


Maar zo simplistisch als infographics lijken, zo complex is het om ze goed te maken. Een goede infographic als ontwerp is meer dan alleen een schone lay-out, opvallende kleuren, en het juiste gebruik van lettertype. Het gaat ook over de informatie zelf.

Infographics werken het beste wanneer ze worden gebruikt:
- Als gegevens vergelijker
- Het aantonen van relaties tussen data
- Het weergeven van wijzigingen data
- Het duidelijk overbrengen van cijfers
Als u dit soort informatie heeft dan zeggen wij, maak een infographic! Bekijk hiervoor eens https://piktochart.com/

Liever geen PowerPoint Presentatie?

Is het opstellen van een infographic iets te ingewikkeld maar wenst u toch iets anders dan de bekende PowerPoint presentatie, dan is daar Prezi. In PowerPoint maak je verschillende dia's, terwijl je in Prezi een soort digitaal canvas doek maakt. Je kunt tekst, plaatjes en video's plaatsen in zogenaamde iFrames en inzoomen op deze details. Het is even bewerkelijk maar het resultaat is verbluffend https://prezi.com/