Google Adwords Campagne

Google Adwords is een mooie manier om uzelf zichtbaar te maken op 's werelds grootste zoekmachine Google, maar als u het verkeerd inzet gaat het u meer geld kosten dan opleveren.
Hier enkele Tips & Tricks

Het PPC principe.

Laten we beginnen bij het begin, het PPC (pay per click) principe. Niet iedere click op uw advertentie geeft garantie op een verkocht product, maar u betaalt wel voor die click! OOK wanneer uw directe concurrent op uw advertentie klikt. Hij bestelt niets, maar u betaalt wel. En nu u dit weet, adviseren wij, klik ook eens (of meer keer) op de advertentie van uw concurrent! Het kost u niets, maar hij betaalt wel! Oneerlijk zegt u?! Misschien! Maar als uw concurrent het ook bij uw advertentie doet kunt u beter ook iets terug doen.

Optimaliseer eerst uw eigen website.

Steeds meer ondernemers besteden veel geld aan hun Adwords campagne omdat hun eigen website gewoon niet goed gevonden wordt. Dit terwijl het verbeteren van de eigen website vaak niet schrijnend duur hoeft te zijn maar wel een veel langere levensduur heeft dan een Adwords Campagne.

Het inzetten van een Adwords Campagne

Uw website is top! En uw landingpages zijn helemaal klaar voor gebruik! Dus aan de slag.
Nu ligt het natuurlijk voor de hand om uw campagne precies op uw product in te richten, echter zijn de PPC kosten hiervan vaak hoog en is het geld dus sneller op. Handiger is om uw campagne in te richten op de zoekwoorden rondom uw product. Dit is vaak goedkoper maar net zo doeltreffend.

Alleen Google, niet het partnernetwerk

Als u een campagne start, staat automatisch ingesteld dat u bij het partnernetwerk (zoals yahoo.com) ook naar voren komt. Zorg dat deze optie is uitgeschakeld. Het partner netwerk is namelijk minder precies en zo voorkomt u onnodige PPC kosten.

Begin met veel, eindig met weinig

Probeer zo nauwkeurig mogelijk bij te houden welke zoekwoorden echte verkoop van producten opleveren. Het doel hiervan is om de zoekwoorden die niets genereren te verwijderen. En zo houdt u uiteindelijk een wel overwogen & winstgevende Adwords Campagne over.